Scroll to top

Zagreb 1971.

Ivana Ožetski

Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odjel, smjer slikarstvo u klasi prof. Eugena Kokota.  2016. dovršava postdiplomski studij slikarstva, na Akademiji za likovnu umetnost in oblikovanje u Ljubljani.

Gornja Ploča, 1966.

Jovica Drobnjak

Fotografijom se počinje baviti 1981. Godine u fotogrupi Zagrebačke osnovne škole Većeslav Holjevac. Četiri godine kasnije maturira na Odjelu fotografskih tehnika Škole primijenjenih umjetnosti u Zagrebu.

Zagreb 1974.

Relja Rajković

Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna,Odjel za dizajn metala u Zagrebu. Izučavao je zlatarski zanat. Vodio je tečaj nakita u Centru za kulturu i obrazovanje u Zagrebu i dvorcu Sixta u kojem ima kiparski atelje u Jakovlju. Dobitnik je nagrade na Međunarodnoj izložbi minijatura u Vršilnici Zaprešiću 2014. i Miniart  2017. u Rijeci.

Zagreb 1985.

Dijana Rajković

Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, odjel kiparstva. Sudjelovala na brojnim prezentacijama i edukaciji o tehnikama paljenja keramike u Hrvatskoj i Italiji. Izlagala je na 25 međunarodnih, kolektivnih, žiriranih izložbi u Hrvatskoj i Europi.

Zagreb 1944.

Nada Žiljak

Završila je likovnu akademiju u Zagrebu 1967. Radi u mnogim tehnikama: ulja na platnu, akrilik, akvareli, pasteli, suha igla, bakropis, linorez. Nada Žiljak je uvela u slikarstvo dualnu sliku pod nazivom InfraredART.

Sveti Ivan Zelina 1946.

Vilko Žiljak

U toku svog rada bavio se istraživanjem, razvojem i primjenom informatičke, računalske i grafičke tehnike na širem području znanosti. Autor je prvih dokumenata Republike Hrvatske i koautor naših novčanica kune.

Zagreb 1995.

Petar Koši

2011. godine upisuje školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu,  2015. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo. 2020. diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Zadar 1996.

Lucija Jelić

Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zadru u zvanju slikarskog dizajnera završava 2015. godine. Iste godine upisuje studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je i diplomirala 2022.